Сегодня:
Последние записи
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Львівське комунальне АТП №1 запрошує на роботу водіїв категорії «D» на автобуси великого і середнього класу, що курсують на міських маршрутах.Водіям пропонують офіційне працевлаштування, ринкову за...
Інформація щодо погіршення погодних умов на території Донецької області станом на 09:00 10.01.2024.Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.На території області ожеледиця, без опадів. Т...
З 10 січня у застосунку «єТривога» зміниться звук сповіщення про загрозу застосування високошвидкісних цілей. Про це повідомили розробники в соцмережі X, інформує glavcom.ua.Читайте також: На Житом...
Баннер

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння

2021-11-01 16:31:29
Источник: https://www.6262.com.ua/

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння

В опитуванні сайту 6262.com.ua читачі відповіли, що хотіли б почитати про ціни на житло у Слов’янську та інших містах. Тому ми поцікавилися вартістю квартир та приватних будинків.

Сайт міста Слов’янська продовжує проводити опитування щодо того, які б статті ви хотіли почитати. На цей раз вирішили торкнутись теми житлово-комунального господарства і запропонували такі 3 варіанти для голосування: 

  • Термін придатності багатоповерхівок у Слов’янську;
  • Чому у Слов’янську не будують нове житло;
  • Скільки коштує купити житло у Слов’янську і в інших містах України (порівняння).

Ми проводили опитування на сайті та у соціальних мережах, і думки читачів розділились. Тому ми вирішили підготувати для вас дві з трьох запропонованих тем. 

Сьогодні розглянемо тему "Скільки коштує купити житло у Слов’янську і в інших містах України". Порівнюємо вартість квартир і будинків у Слов'янську, Краматорську та Івано-Франківську.

Слов’янськ

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-1

Для прикладу, однокімнатну квартиру у Слов’янську можна купити орієнтовно від 5 тисяч доларів, проте вона буде зовсім невелика (22 м кв. - 25 м кв.), без ремонту, з дерев’яними вікнами і гнилою підлогою, зі старими меблями, або зовсім без них. 

Однокімнатна квартира з кращими умовами, більшою квадратурою і ближче до центру міста обійдеться вам вже від 7 і до 15-17 тисяч доларів. 

Двокімнатна квартира буде коштувати вже від 10 тисяч і дорожче. Для прикладу, квартиру у центрі (вул. Центральна) без ремонту продають за 14 500 тисяч доларів. Квартира у хрущовці з ремонтом обійдеться вже 18 500 тисяч доларів. На залізничному вокзалі “двушку” можна придбати за 10 тисяч доларів, а от, наприклад, у районі Бетонмаш пропонують і за 5 600, проте такий варіант викликає сумніви. 

Трикімнатну квартиру в залежності від її стану і району в Слов’янську можна купити від 10 і до 30 тисяч доларів. 

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-2

Якщо ви віддаєте перевагу приватним будинкам, то у Слов’янську достатньо і таких оголошень. Багато варіантів є у районі залізничного вокзалу, у мікрорайоні Черевківка і Північний. Старенький будиночок на околиці з пічним опаленням можна придбати і за 4-5 тисяч доларів. А можна купити і двоповерховий котедж з ремонтом за 85 тисяч доларів. 

Якщо вас не цікавлять шикарні будинки, або холупки, можете обрати для себе щось посередині. Для прикладу, будинок 80 м кв. у центрі під ремонт продають за 15 900 тисяч доларів, у мікрорайонах Черевківка, Північний, Артема ви можете придбати будинок від 8 тисяч доларів і вище. У віддалених районах, як м-н Східний можна купити приватний будинок за 5 тисяч гривень. 

У Слов’янську є також позиції обміну житла на машину, або обмін приватного будинку на квартиру і навпаки. 

Краматорськ

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-3

У сусідньому Краматорську вартість однокімнатної квартири площею 30-40 м кв. варіюється у середньому від 13 500 до 25 000 доларів. Це за умови, що у квартирі є сучасний ремонт та меблі.

Однокімнатні квартири зі старими шпалерами та меблями, без ремонту та нових вікон можна купити за суму від 2900 до 10 000 доларів. Водночас площа квартири та відстань від центру не надто впливають на ціну. У більшості випадків усе залежить від того, наскільки квартира сучасна та відремонтована.

Ціни на двокімнатні квартири зазвичай починаються від 11 000 доларів. Хоча зустрічаються і виключення з низькими цінами. Наприклад, недалеко від центру є квартира за 7500 доларів. Власник при цьому каже, що там нова підлога, нові батареї та вікна, утеплення.

Або ж можна придбати квартиру за 7000 доларів у Старому місті. Вона зі звичайним ремонтом та не надто новими меблями.

Є, звісно, квартири вартістю 45-67 тис. доларів, із новими меблями, сучасною технікою, та гарним ремонтом.

Вартість трикімнатних квартир теж починається від 11 000 доларів. Але і тут є більш дешеві виключення. Так, за 7000 доларів продають квартиру без ремонту та майже без меблів.

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-4

Щодо будинків, то їх можна розділити на три категорії: старі хати та хрущівки, середні будинки в один чи два поверхи, великі маєтки на кілька поверхів.

Так ось, старий маленький будинок без ремонту та реставрації можна купити за 2-9 тис. доларів.

Ціни на стандартні одноповерхові будинки площею 55-88 м кв починаються від 17 000 доларів. Будинки з площею 40-55 м кв можна купити за 10-15 тис. доларів.

Є варіанти дорожче - від 23 000 доларів. Ціна будинків зазвичай залежить від їх площі, кількості кімнат та площі прибудинкової ділянки.

Івано-Франківськ

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-5

Для порівняння ми поцікавилися цінами на квартири у місті, яке знаходиться у протилежному кінці України. Івано-Франківськ хоч і є обласним центром, але населення там близько 200 тис. людей.

Тут вартість однокімнатних квартир у більшості випадків починається від 16 000 доларів. Рідше можна знайти "однокімнатку" за 10-14 тис. доларів, але вони пусті, без ремонту та меблів.

Двокімнатні квартири коштують від 17 000 доларів. 

Цікаво, що на відміну від Краматорська та Слов’янська, у цьому місті значна частина квартир продається у новобудовах. Відповідно, такі квартири або взагалі пусті, або мають мінімальний ремонт. Але є квартири, в яких вже жили люди й залишають після себе меблі та ремонт. Звісно, новизна цих меблів впливає на вартість житла.

Вартість трикімнатних квартир починається від 22 000 доларів. Більшість оголошень пропонує житло у нових багатоповерхівках.

Скільки коштує житло у Слов’янську та інших містах України - порівняння, фото-6

Щодо приватних будинків, то ціни на старенькі одноповерхові знаходяться у межах 1 900-14 000 доларів.

У місті та селищах поблизу продають таунхауси за 45-70 тис. доларів.

Ціни на звичайні будинки (чомусь зустрічається мало оголошень про одноповерхові) починаються від 22 000 доларів. Великі маєтки коштують від 100 тис. доларів.

Як бачимо, ціни на житло у західній та східній частині України дещо відрізняються, хоча Івано-Франківськ не надто відрізняється по розмірах та кількості населення від Краматорська та Слов'янська. 

У наступній публікації читайте про термін придатності багатоповерхівок Слов'янська.

Ще більше цікавого отримуйте одразу після публікації у нашій групі Viber


Пригоди
Розпочалася 686 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень.Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу...
Суспільство
На сьогодні, 10 січня, в Україні оголошено підвищений рівень небезпечності. Стосується це і Дніпропетровщини.Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.За даними синоптик...
Суспільство
У тимчасово окупованому Маріуполі станом на ранок 10 січня знеструмлено 11 трансформаторних підстанцій у Лівобережному районі.Про це під час ранкової наради заявив гауляйтер Олег Моргун.За його сло...
Суспільство
У п'ятницю, 6 січня, Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови від 29.04.2022 № 495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та над...